HIGH PERFORMING PROFESSIONALS AND EXECUTIVES

Matching Personalities

 Zelfstandigenparagraaf regeerakkoord ambitieus, maar haalbaar

 Zelfstandigenparagraaf regeerakkoord ambitieus, maar haalbaar

Ambitieus, maar ook realistisch, haalbaar en gebalanceerd. Zo typeert Tweede Kamerlid Steven van Weyenberg (D66) de plannen van Rutte III voor de zelfstandigen. In een interview vertelt hij meer over de achterliggende visie van de aanpassing van de Wet DBA.

“Ik vind de paragraaf in het regeerakkoord over de zelfstandigen en vooral ook de Wet DBA ambitieus, maar ook realistisch, haalbaar en gebalanceerd.” D66-Kamerlid Steven van Weyenberg roerde zich de afgelopen twee jaar regelmatig in de debatten rond de Wet DBA. Aan een van de ‘zijtafels’ onderhandelde hij onder andere over de zzp-paragraaf in het nieuwe regeerakkoord.

Vooral de aanpassingen van de Wet DBA springen daarbij in het oog. Een minimumtarief, een opdrachtgeversverklaring, en een opt-out mogelijkheid boven de 75 euro.

 

Opt-out voor bovenste segment zp-markt. Opdrachtgeversverklaring voor midden segment

“De Wet DBA helpt niet waar het moet helpen en het levert schade op waar we geen schade willen. Die gaat nu echt van tafel”, zegt Van Weyenberg

Het nieuwe kabinet wil een online vragenlijst maken, een zogeheten ‘webmodule’. De opdrachtgeversverklaring die hieruit voortkomt moet vooraf duidelijk maken of er nu wel of niet sprake is van een arbeidsrelatie.

 

Lees meer op ZipConomy.