HIGH PERFORMING PROFESSIONALS AND EXECUTIVES

Matching Personalities

Over ons

It starts with why and ends with who!

TFC Professionals & Executives is sinds 2002 een vertrouwd Detachering & Recruitmentbureau voor organisaties waar de kwaliteitslat hoog ligt. Wij voorzien ze van Interim en vaste topprofessionals voor IT, de business en brugfuncties tussen deze twee werelden. Ons succes rust op drie stevige pijlers: onze eigen langdurige ervaring met sourcingvraagstukken in (top)managementposities, grondige kennis van de bedrijfsculturen van onze klanten en een unieke, zorgvuldige selectiemethodiek. Op basis van deze mix maken wij altijd de perfecte match. Zodat onze kandidaten zich kunnen onderscheiden bij de klant en onze klant in zijn markt. Een kwestie van echte belangstelling en verdieping in organisaties, mensen en hun ambities. Want op de juiste positie in de organisatie, behoort iedereen tot de top. TFC staat er garant voor. We zijn gespecialiseerd in Executive-, Business- en ICT-functies en werken primair voor A-merk klanten in de sectoren Telecom, Technologie, Energie, Media & Finance.

Why?

It starts with why!

Wij geloven dat ieder mens gelukkig in zijn werk kan zijn en tot maximale ontplooiing kan komen als hij op de juiste plek zit bij een werkgever die echt bij hem past. Onze missie is de ideale match te maken en zo succesvolle arbeidsrelaties tot stand te brengen voor korte of lange termijn. Vanuit de overtuiging dat plezier en succes in werk nauw met elkaar verbonden zijn.

Why?

How?

De reis er naar toe is minstens zo belangrijk als het einddoel!

We slagen erin die ideale match te maken door ons als sourcing partner enerzijds te verdiepen in zowel de vraag van de klant als in zijn bedrijfscultuur en zijn verwachtingen; anderzijds in de capaciteiten van kandidaten en vooral hun ambitie, motivatie en persoonlijkheid.

How?

What?

Het eindresultaat voor ogen hebben is de juiste start!

Wij zijn al veertien jaar een high performance selectiebureau dat bemiddelt in vaste en Interim sleutelposities voor zowel midden- en hoger kader als voor Executive functies. Onze kwaliteit steunt op drie stevige pijlers. Een belangrijke daarvan is onze langdurige ervaring met sourcingvraagstukken in (top)managementposities. Daardoor begrijpen we de vraag van onze klanten en weten we snel aan welke professionals ze behoefte hebben. Daarnaast hebben we veel kennis van de bedrijfsculturen en ambities van onze klanten en beschikken we over een unieke, zorgvuldige selectiemethodiek voor kandidaten. Daarmee geven we inzicht in hun kernkwaliteiten, kernwaarden, drijfveren en ambities. Het zijn deze drie pijlers waardoor we 75% van de vacatures bij klanten succesvol invullen.

What?

Who?

And it ends with who!

Wanneer het CV overeenkomt met de gevraagde hard skills in de vacature wordt het CV uitgenodigd. Bij het interview (de vacature ontmoet het CV) zitten er ineens twee mensen aan tafel. Op dat moment gaat het niet alleen om iemand zijn skills maar met name of deze twee mensen het gevoel hebben dat zij samen succesvol kunnen zijn en goed kunnen samenwerken. De persoonlijke klik bepaalt uiteindelijk wie er gaat starten bij onze klant. Mensen doen zaken met mensen. Dit noemen wij Matching Personalities!

Who?

Klanten

Wie doet zaken met TFC?